zondag 12 augustus 2012

De nieuwe cursussen Engels voor Roden en Leek

Terug van vakantie!
Leerzame en gezellige Engelse cursussen
Het einde van de vakantie is alweer in zicht, ook al zou je dat niet denken met dit mooie weer! Tijd om het nieuwe seizoen weer voor te bereiden, en een paar leerzame en gezellige Engelse cursussen op te starten.

Samenwerking met de Oude Ulo gaat door
Door de veranderingen bij de Oude Ulo (o.a. de afgeschafte subsidies voor talencursussen en cursusruimtes) waren er een aantal onzekerheden over onze samenwerking met deze welzijnsorganisatie, maar er is nu goed nieuws: dankzij de inzet van de onvermoeibare Oude Ulo medewerkers verandert er voor de meeste cursisten weinig.

De cursussen in Leek gaan bijvoorbeeld wel door, maar op een andere locatie, want die mooie ruimte op Punt 1 van vorig jaar wordt nu gebruikt door de vrijwilligerscentrale van de Oude Ulo. Ook zal er een kleine prijswijziging optreden, omdat de huur nu gewoon betaald moet worden! Klik hier voor meer informatie over de kosten en hier voor mogelijkheden voor cursisten met een kleine beurs.

Engels voor Beginners: avondcursus verhuist van Leek naar Tolbert
Vanaf 15 oktober start een nieuwe cursus Conversatie Engels voor beginners in het Dorpshuis in Tolbert. Deze vindt plaats op maandagavonden van 20.30 uur tot 22.00 uur met een korte koffiepauze, en is bedoeld voor cursisten die sinds hun schooltijd eigenlijk geen Engels meer gesproken hebben. Hoe ging dat ook alweer, de weg vragen in het Engels? En hoe bestel je iets te drinken? Stel dat iemand je vraagt hoe laat het is, wat zeg je dan?

Door middel van overzichtelijke, eenvoudige oefeningen in het kleurrijke cursusboek worden basiszinnen weer opgehaald. Deze worden aangevuld met leuke oefeningen en spelletjes. De sfeer is ontspannen en vrolijk, en er worden leuke contacten gelegd met medecursisten. Leeftijden variëren van in de twintig tot in de zeventig!

Cursus Engels Intermediate verhuist mee van Leek naar Tolbert
Op dezelfde locatie als de beginnerscursus Engels, maar een ander tijdstip: elke maandagavond van 19.00 uur - 20.30 uur, te beginnen op 15 oktober in het Dorpshuis in Tolbert. Het is een cursus conversatie Engels, en er wordt dan ook heel wat verteld! De gesprekken zijn levendig, en de cursisten leren elkaar een beetje kennen. Toch is er ook voldoende aandacht voor grammatica en vocabulaire - deze vormen per slot van rekening ook een belangrijk onderdeel van een vlot gesprek!

Intermediate cursisten van vorig cursusjaar kunnen hun oude cursusboeken weer gebruiken - behalve enkele opfrisoefeningen gaan we verder waar we voor de zomer opgehouden waren. Nieuwe cursisten kunnen probleemloos aanschuiven aangezien er met thema's gewerkt wordt.

Cursus Engels voor Gevorderden in Roden op donderdagochtend
De locatie voor de cursus Engels voor gevorderden wijzigt: deze wordt vanaf 6 september 2012 op elke donderdagochtend van 9.00 uur tot 10.30 uur in Roden gehouden. De exacte locatie zal voor eind augustus bekend zijn. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws!

Cursus Engels voor Beginners in Roden: handig voor overdag
Bij genoeg animo komt er vanaf 6 september 2012 ook een cursus Engels voor beginners in Roden bij.  Handig voor cursisten die liever overdag een cursus volgen: elke donderdag van 10.30 uur tot 12.00 uur.

Update: Op de Helte: de nieuwe locatie voor Roden

Wilt u weten op welk niveau u zit? Kijk dan rechtsboven op deze pagina naar de Fairway Instaptoets.